Separació d’ambients en espais de treball


Si bé és cert que la tendència en les oficines modernes és treballar en espais diàfans per fomentar el treball col·laboratiu i eliminar jerarquies, no hem d’oblidar que també és important disposar d’espais que ajudin a la concentració i cobreixin les necessitats de privacitat. A més, les oficines no només disposen d’espais estrictament de treball, sinó que també disposen d’espais d’oci o descans que ajuden a disminuir l’estrès. Per això és necessari dins de la filosofia del treball col·laboratiu pensar en una distribució eficaç dels espais a través de separadors que s’adaptin a les necessitats de cada ambient.


Envatech

ELITE by Francesc Rifé, Envatech.

Envatech

ELITE by Francesc Rifé, Envatech.


Per separar adequadament els diferents espais és important entendre la dinàmica de les empreses i les necessitats que té cada àrea. La clau està en fer de les oficines espais organitzats, de fàcil accés i que cobreixin les necessitats dels treballadors.

Un cop coneixem la dinàmica de l’empresa, és important saber l’espai total disponible per poder organitzar adequadament els espais distribuint-los de manera eficaç. La separació flexible sempre és la millor solució ja que permet modificar l’estructura de l’espai depenent de si avui impartim un workshop, participem en una reunió privada o presentem l’empresa a clients internacionals. S’entén que un espai petit no té gaire marge per a la flexibilitat, en aquests casos es pensa més en una distribució fixa o combinada amb estructures modulars.


Envatech

CODE by Ovicuo, Envatech.



A l’hora de dividir l’espai s’han de tenir en compte diferents aspectes:

Seguretat dels treballador. Disposar d’espais organitzats i de fàcil accés ajuda a disminuir els accidents laborals i l’estrès.

Il·luminació. La llum natural aporta als treballadors múltiples beneficis físics i psicològics. Separar ambients sense que deixi de passar la llum natural als diferents espais és possible gràcies a les mampares amb elements mòbils transparents.

Imatge corporativa. A nivell estètic, hi ha una gran varietat d’acabats i formes que s’adapten a les necessitats de cada empresa.


Envatech

ELITE by Rifé, Envatech.



Quins són els avantatges de separar ambients?

Separar no és aïllar. És més aviat tot el contrari. Separar és dividir temporalment un espai, un aspecte que ens porta a pensar en el dinamisme necessari de les empreses modernes. Però, quins són realment els seus avantatges?

– Ajuden a l’aïllament acústic

– No tenen manteniment

– S’integren estèticament

– Les estructures mòbils són de fàcil maneig

– Aporten versatilitat i dinamisme als espais

– Cobreixen les necessitats de privacitat i exposició

– Aporten sensació d’espai ampli

– Ofereixen solucions a mida


Envatech

CODE by Ovicuo, Envatech.

Envatech

CODE by Ovicuo, Envatech.


I bé, a què estàs esperant per posar-te mans a l’obra? Trends Girona i Envatech s’uneixen per aportar-te solucions eficaces i adaptades a les necessitats de la teva empresa. Si necessites més informació, escriu-nos sense compromís a hola@tendenciesgirona.com o truca’ns al 972011643 i explica’ns la teva idea de projecte. Estàs en mans de professionals.