28 d’abril, Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball


El dissabte 28 d’abril se celebra el Dia internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball. Realitzar activitats laborals en l’oficina no es considera un treball de risc, però és convenient evitar totes aquelles situacions que atempten contra la seguretat de les persones. Entre les causes de lesions més comunes en una oficina es troben els cops contra objectes, males postures, caigudes, sobreesforços i altres dolències.

Però com transformem el nostre espai de treball un lloc més segur? Si bé és cert que l’empresa ha d’oferir les màximes garanties de seguretat, els treballadors també han de ser responsables i ajudar a prevenir situacions doloroses. A continuació us donarem alguns consells perquè les vostres oficines siguin espais saludables.


Ordre i neteja

És important disposar de zones de treball organitzades per evitar possibles ensopegades amb els diferents objectes. Cables canalitzats, documents emmagatzemats, neteja dels llocs de treball…

Office Set by STC Studio – Systemtronic

Office Set by STC Studio, Systemtronic. Sèrie d’accessoris que permeten l’organització dels diferents elements.


Calaixera Alta – Sedus

Calaixera alta, Sedus. Ideals per emmagatzemar tot en poc espai.


Postures i moviments corporals

És necessari que tant les empreses com les persones corregeixin aquesta dolència fàcil d’eradicar. Els treballadors han de prendre consciència de les postures i els moviments repetitius que executen i les empreses han d’oferir mobiliari ergonòmic i regulable com cadires, escriptoris i altres accessoris.

Move – Dynamobel

Move, Dynamobel. Taula regulable en alçada.


Sejoy – Sedus

Se:joy, Sedus. Cadira ergonòmica i configurable.


Il·luminació òptima

En repetides ocasions hem destacat la importància de la il·luminació a les zones de treball. Reduir la fatiga visual prevé maldecaps i fins i tot d’ànim dels treballadors. Il·luminant els espais de manera òptima tenint en compte les necessitats de cada activitat evitarà futures dolències. Aconsellem la llum natural a les zones de treball.

Eva – El Torrent

Eva, El Torrent. Projecte d’il·luminació per a oficines Jorba.


Folio – Estiluz

Folio, Estiluz. Llum de sobretaula.


Confort acústic

Els sorolls incòmodes perjudiquen als treballadors generant una reducció de la seva productivitat. És important disposar de panells acústics en zones de molt aldarull com a zones de menjar, zones de trànsit o espais de treball openspace. Els panells ajuden a reduir el soroll i a millorar la qualitat del treball de les persones, però també ajuden a nivell estètic a vestir les diferents sales.

Acoustic – Dynamobel

Acoustic, Dynamobel. Panells a paret o sostre.


Sobreesforços

El simple fet de carregar amb una caixa plena de documents és un sobreesforç que perjudica els nostres ossos. Sense adonar-nos obliguem a la nostra esquena a carregar amb pesos que, amb una mala postura, poden convertir-se en la causa de grans lesions en el futur. El nostre consell no pot ser un altre que agafar càrregues amb ajuda, amb els equips adequats i la postura correcta.

Trolley 775.100 – Pedrali

Trolley 775.100, Pedrali. Carro per transportar cadires i butaques.


La Generalitat de Catalunya ha llançat una campanya per conscienciar als joves de la importància de la seguretat en el treball. “Cada feina té el seu risc, la teva també. A la feina treballem contra el risc.” I promouen el hashtag #caprisc.

Generalitat de Catalunya, Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball
Generalitat de Catalunya, Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball
Generalitat de Catalunya, Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball