Una connexió influent: psicologia i disseny d’interiors

La relació entre el disseny d’un espai de treball i l’estat d’ànim dels usuaris que habiten en ell és molt estreta. Els espais poden generar emocions a les persones i, tanmateix, afectar a la seva conducta. A Tendències Girona en som conscients, és per aquesta raó que els nostres dissenys es centren en ambdues disciplines: psicologia i interiorisme.

La psicologia juga un paper important a l’hora de dissenyar i planificar qualsevol ambient, ja sigui habitacional, recreatiu o de treball. Cada lloc que visitem, cada espai que habitem, transmet alguna cosa i produeix un efecte positiu o negatiu als usuaris. Un lloc ben dissenyat, pensat en les necessitats i en el confort de l’usuari ajuda a assolir l’èxit previst, com per exemple, generar més vendes i més producció en empreses o comerços minoristes.

A l’hora de dissenyar un espai és important tenir en compte certs aspectes que ens influeixen a nivell psicològic. El nostre equip d’interioristes treballa en profunditat aquests aspectes per tal de crear projectes que tinguin en consideració les característiques personals del client, les seves necessitats i el seu benestar psicològic i físic.
Aspectes que influeixen en els espais a nivell psicològic:

AMPLITUD | Se sol associar a tranquil•litat i descans.

TEXTURA | Genera contrast i profunditat. Influeix en la sensació de gust i confort. Determina com sentim els objectes i materials a través del sentit del tacte i el sentit visual.

COHERÈNCIA | A mesura que l’espai i els objectes siguin més homogenis, s’experimentarà una sensació agradable i de comoditat.

IDENTIFICABILITAT | Si un objecte o un racó determinat és fàcilment identificable, la sensació que ens transmetrà serà agradable. En cas contrari, ens pot generar tensió i intranquil•litat fins que desxifrem el significat.

SOCIAL | Els espais també són per compartir, de fet, hi ha determinats espais que estan dissenyats amb aquesta finalitat.

COLOR | Cada color està associat a un determinat registre d’emocions. Per exemple, el negre sol estar associat a l’elegància, el blanc a la puresa; el groc amb la felicitat i el verd amb sentiments d’harmonia, esperança i pau.

COMPLEXITAT | Ens transmet una sensació de desafiament i repte, cosa que pot resultar atraient.

TEMPERATURA | Es tracta de la sensació tèrmica associada als espais. Depenent el fred o la calor determinarem la temperatura que ens agradi.


El disseny no és purament visual, és un procés racional, una eina per millorar la humanitat. A Tendències Girona dissenyem espais amb el principal propòsit de millorar la qualitat de vida de les persones, sempre mantenint la connexió influent de la psicologia i el disseny d’interiors.

Estàs preparat per crear un espai de treball que inspiri? Contacta amb nosaltres.