El color a l’oficina


Les persones percebem la varietat cromàtica de manera diferent no només a nivell físic sinó també a nivell psicològic. Cataloguem els colors d’una manera en concret depenent de la cultura que ens envolta, les vivències que hem tingut al llarg de les nostres vides i les tendències globals. Per citar un exemple aclaridor, el color negre no té les mateixes connotacions per a una persona que està de dol que per a una persona d’estil gòtic.

En els espais de treball conviuen persones diferents ja sigui per la seva cultura, les seves vivències o la generació a la qual pertany. A més, les empreses desenvolupen diferents activitats entre si, fins i tot dins d’una mateixa corporació; per exemple un metge en una sala d’operacions requereix màxima concentració mentre que els pacients que estan a la sala de rehabilitació necessiten estimulació… Tots dos estan sota un mateix sostre però amb exigències completament diferents.


Enea

Consells per aconseguir una oficina eficaç

Per crear un ambient òptim de treball cal tenir en compte la teoria del color; aplicar-la de manera adequada ajudarà a crear espais harmònics que milloraran la productivitat laboral. En termes generals utilitzar una gamma de colors ergonòmics en les zones de treball sol convertir-se en la millor opció. L’alt contrast entre colors o simplement l’aplicació de cromàtiques amb molta força, com ara el color vermell, és contraproduent ja que produeix estrès i provoca fatiga ocular. A les zones de recepció, sales d’espera o zones de trànsit es busca tot el contrari: cridar l’atenció a través d’un impacte visual, lloc ideal per utilitzar els colors corporatius.

Si la teva oficina té zones on es realitzen diferents tipus d’activitats, jugar amb els colors per distingir les àrees sempre és una bona opció, però recorda que hi ha d’haver una harmonia en la varietat cromàtica. Tingues en compte que els colors càlids (groc, taronja o vermell) estimulen i afavoreixen la creativitat. Els colors freds (blau, verd o marró) tranquil·litzen i ajuden a la concentració. Vols saber què transmet cada color? Segueix llegint.


Sedus

Blanc: Transmet ordre i calma, ideal per a treballs intel·lectuals. Aporta claredat i puresa.

Groc: És un color que estimula i transmet energia i optimisme. Ideal per a treballs creatius on la comunicació és primordial. Aporta molta llum i vitalitat.


Enea

Taronja: Transmet alegria i sociabilitat. Ideal per a treballs en els quals es requereix negociar, escoltar i comunicar. Aporta vitalitat i diversió.

Vermell: És un color que estimula la competitivitat i l’agilitat mental. Transmet energia, passió i calor. Ideal per a treballs desafiadors. Aporta motivació i provocació.

Verd: És un color que transmet confiança i esperança. Ideal per a treballs dinàmics. Aporta energia i prosperitat.


Sedus

Blau: Transmet calma i estabilitat. Ideal per a treballs on es requereix concentració. Aporta versatilitat estètica i redueix l’estrès.

Marró: És un color que transmet estabilitat i durabilitat. Ideal per a treballs d’aires tradicionals. Aporta coherència, seguretat i experiència.

Gris: Transmet calma, elegància i rigor. Ideal per a treballs on es requereix concentració. Aporta atemporalitat i serietat.

Negre: És un color que transmet autoritat i luxe. Ideal per a treballs on es busca la perfecció. Aporta elegància i serietat.


Andreu World

Si necessites assessorament en el teu projecte, et recomanem que et posis en contacte amb nosaltres. No oblidis que a Trends disposem d’interioristes col·legiats amb una àmplia experiència en el sector que està desitjant conèixer-te a tu i al teu projecte.

Imatges: Enea / Sedus / Andreu World