Oficines que inspiren [issue #2]En el número “Oficines que Inspiren” d’abril, us ensenyarem els espectaculars espais de treball d’Amazon Seattle, Airbnb Dublín i Coca Cola Madrid. En quina oficina treballaries? Sabem que és difícil escollir una, però no val dir “en totes” 🙂

 

AMAZON “THE SPHERES” SEATTLE

Les noves oficines de la companyia Amazon a Seattle es desmarquen completament de les estructures més conegudes. The Spheres són literalment tres esferes de vidre dissenyades per NBBJ que van trigar 5 anys en construir-se. Des de febrer de 2013 fins a gener de 2018 milers de persones van treballar en aquest projecte innovador no només en la seva arquitectura sinó també pel que alberga en el seu interior: l’edifici compta amb més de 40 mil plantes de més de 30 països.

 La idea d’Amazon va ser en tot moment pensar en els seus treballadors. La companyia afirma que The Spheres és un lloc on els seus empleats poden pensar i treballar de manera diferent a l’habitual. L’edifici consta a més d’una zona oberta al públic anomenada Understory, un centre gratuït on les persones poden aprendre una mica més sobre Amazon i The Spheres. El CEO i fundador de la companyia Jeff Bezos ha emès un comunicat la setmana passada informant que obrirà un nou centre de distribució a Nevada, segur tornarà a sorprendre al món sencer.


Amazon The Spheres - Photo Jordan Stead

Amazon The Spheres – Photo Jordan Stead ©


Amazon The Spheres - Photo Jordan Stead

Amazon The Spheres – Photo Jordan Stead ©


Amazon The Spheres - Photo Jordan Stead

Amazon The Spheres – Photo Jordan Stead ©AIRBNB DUBLIN

The Warehouse és la primera oficina de la companyia Airbnb dissenyada per ells mateixos amb la col·laboració dels arquitectes Heneghan Peng. Localitzada a Hannover Quay, Dublín, l’espai de 4.000 metres quadrats es va crear amb l’objectiu de llaurar la col·laboració, la interacció i el sentit de comunitat entre els seus treballadors. Per a això, i seguint amb la filosofia de l’empresa, dins d’una antiga fàbrica van crear 29 espais diferents anomenats “veïnats” que connecten amb una escala central de grans dimensions. El projecte The Warehouse es va completar a l’abril de l’any 2016.

Airbnb, fundada l’any 2008 pels dissenyadors Joe Gebbia i Brian Chesky, és un portal web que opera a tot el món on els viatgers poden allotjar en llars en comptes de en hotels a través del seu cercador. Avui és una de les companyies amb més èxit, el 2017 Airbnb ha facturat 80 milions d’euros.

 


Airbnb Dublin - Photo Donal Murphy

Airbnb Dublin – Photo Donal Murphy ©


Airbnb Dublin - Photo Donal Murphy

Airbnb Dublin – Photo Donal Murphy ©


Airbnb Dublin - Photo Donal Murphy

Airbnb Dublin – Photo Donal Murphy ©COCA-COLA MADRID

Coca Cola Iberia té noves oficines a Madrid des de 2017. El projecte ha estat dissenyat per les companyies Tetris i Stone Designs. La companyia volia un nou espai de treball que s’adaptés a la seva cultura laboral. Per això les noves oficines transmeten optimisme, felicitat i que et sentis com a casa. La seu compta amb zones openspace, un bar interior amb accés a la terrassa i sales de reunions acollidores. Els despatxos han desaparegut completament, fins i tot el del director general.

Coca Cola aposta sens dubte pel treball col·laboratiu. A la zona openspace les taules estan distribuïdes de manera uniforme (en forma de ziga-zaga) eliminant així la rigidesa del la disposició en bench. Tot està pensat perquè els usuaris gaudeixin mentre treballen, en qualsevol racó de la seu es poden trobar un trosset de la felicitat que desprèn Coca Cola.

Coca Cola Madrid - Photo Alberto Monteagudo

Coca Cola Madrid – Photo Alberto Monteagudo ©


Coca Cola Madrid - Photo Alberto Monteagudo

Coca Cola Madrid – Photo Alberto Monteagudo ©


Coca Cola Madrid - Photo Alberto Monteagudo

Coca Cola Madrid – Photo Alberto Monteagudo ©Descobreix més oficines que inspiren


Oficines que Inspiren n.1

CBRE – Madrid

Facebook – Madrid

Gray Magazine – Seattle

Més informació