Oficines que inspiren [issue #6]


Com cada mes, seleccionem tres espais de treball que ens sorprenen per la seva estètica i ens enamoren pel seu esperit. En el 6è número d’Oficines que Inspiren, descobrim els espais d’ Utopicus Barcelona, Daruan VC Madrid i AAA California.


UTOPICUS BARCELONA

El nou espai del conegut coworking Utopicus està situat al cor de Barcelona, ​​en una de les zones amb major concentració d’activitat empresarial de la ciutat. L’immoble és un emblemàtic edifici d’habitatges de 1890 que compta amb sis plantes distribuïdes en 1500 metres quadrats, 26 oficines amb terrassa, 44 llocs de treball i un espai per a esdeveniments. La remodelació l’han dut a terme conjuntament l’equip d’expansió de Utopicus i el prestigiós estudi Turull Sorensen. El coworking situat molt a prop de la plaça Catalunya, disposa a més d’una Immersive Room, una obra de realitat virtual dissenyada per l’enginyer Toño Cabanelas basada en la naturalesa i que permet viure una experiència única d’evasió en el lloc de treball.

Fotografia © Adrià Goula


Utopicus Barcelona

Utopicus Barcelona

Utopicus Barcelona

Utopicus Barcelona

Utopicus Barcelona

Utopicus Barcelona

Utopicus Barcelona

Utopicus Barcelona


DARUAN VC MADRID

L’any 2015, el despatx madrileny Langarita-Navarro va ser l’encarregat de renovar completament les oficines de Daruan VC en un temps rècord, amb un pressupost mínim i sense interrompre l’activitat de l’oficina. El projecte d’actualització es va dur a terme a partir de tres fases. La primera tractava de reiniciar l’espai traient moquetes i paviments flotants, lloses situades en els falsos sostres, panelats i revestiments de pilars. La segona fase tractava de reorganitzar la jerarquia dels materials eliminant el convencional per deixar-li pas al color blanc, que redueix la presència de tot element constructiu secundari fent que passin a un primer pla les persones i les plantes. Finalment, a la fase 3 es buscava l’optimització de l’espai de treball tenint en compte que es tractava d’un monoambiente. La versatilitat per convertir-se en un jardí, un museu, un restaurant, un magatzem, una botiga o un aparador era l’objectiu final. Creiem que ho han aconseguit.

Fotografia © Luis Diaz Diaz


Daruan VC

Daruan VC

Daruan VC

Daruan VC

Daruan VC

Daruan VC

Daruan VC

Daruan VC

Daruan VC


AAA CALIFORNIA

AAA (American Automobile Association’s) és una companyia d’assegurances ubicada a Walnut Creek, Califòrnia. Recentment el prestigiós estudi HGA va completar el disseny interior de la seu que consta d’uns 5 mil metres quadrats. Un dels objectius principals de la companyia era crear una identitat corporativa renovada que atragués a joves talents, per això HGA va incorporar en els diferents espais elements que simularan un viatge per carreteres nord-americanes: la sala de juntes compta amb materials que s’assemblen a pistes de pneumàtics, la sala de conferències disposa de fars de cotxes i els passadissos estan decorats amb matrícules vintage de tots els estats. El nou espai inclou estacions de treball col·laboratiu, un centre de conferències, un àrea de cafeteria amb zones de reunió i una imponent entrada.

Fotografia © HGA


AAA

AAA


AAA

AAA


Descobreix més oficines que inspiren


Oficines que Inspiren n.5

Altafonte – Madrid

Pernod Ricard – Gurgaon

Adobe – California

Més informació

 

Oficines que Inspiren n.4

Comet Meetings – Paris

McCann WorldGroup – Madrid

Paperless Post – New York

Més informació

 

Oficines que Inspiren n.3

Cloud Coworking – Barcelona

La Nube – Madrid

Etsy – Brooklyn

Més informació

 

Oficines que Inspiren n.2

Amazon – Seattle

Airbnb – Dublín

Coca Cola – Madrid

Més informació

 

Oficines que Inspiren n.1

CBRE – Madrid

Facebook – Madrid

Gray Magazine – Seattle

Més informació