Oficines que inspiren [issue #9]


Com cada mes, seleccionem tres espais de treball que ens sorprenen per la seva estètica i ens enamoren pel seu esperit. En el N.9 d’Oficines que Inspiren, descobrim els espais de Scenic Advisement San Francisco, Neogénesis + Studi0261 Surat i Vivaldi Group New York.


SCENIC ADVISEMENT SAN FRANCISCO

L’estudi d’arquitectura Feldman Architecture ha dissenyat unes oficines atractives per l’empresa Scenic Advisement, un banc privat per a empreses privades. Els elements històrics de l’estructura com ara les bigues d’avet, els sostres alts i els tancaments d’estaques s’han mantingut intactes per dotar l’espai d’originalitat. Nomenat pel seu ús anterior, The Stable presumeix no només d’un disseny visualment atractiu de sales de conferències obertes que recorden a les que històricament albergaven als equins en els estables originals de 1909, sinó que també contrasta amb dissenys toscs i elegants.

Cada estada de vidre crea el seu propi ambient únic. Mentre que les particions de vidre permeten que la llum natural arribi fins a les profunditats de cada compartiment individual, els vidres setinats absorbeixen i reflecteixen les textures dels materials originals oferint un element de privacitat als seus ocupants. Els mobles del saló, les catifes de colors i una gran illa de cuina que actua com a àrea comunitària brinden una sensació de llar i intimitat en el lloc de treball, creant un equilibri únic entre la vida laboral i personal.

Fotografia © Adam Rouse Photography


Scenic Advisement

Scenic Advisement

Scenic Advisement

Scenic Advisement

Scenic Advisement

Scenic Advisement

Scenic Advisement

Scenic Advisement

Scenic Advisement


NEOGÉNESIS + STUDIO0261 SURAT

L’espai de treball de Neogènesi + Studio0261 es troba al tercer pis d’una estructura tranquil·la de nova construcció envoltada per una gran quantitat d’arbres i obertures que permeten una gran quantitat de llum natural i ventilació en tot l’espai. Situat en una de les zones més elegants de la ciutat índia, el disseny justifica l’entorn d’elit a través de les seves formes i espais que mantenen l’interior aïllat però connectat a l’entorn extern.

La idea central es va centrar en crear un “sentir-se com a casa” i a més un espai “disciplinat” ja que el pis és compartit per dos professionals únics: arquitectes i advocats. Els espais previstos van ser alhora singulars i diversos, connectats però separats sincrònicament per permetre que coexisteixin la simplicitat i la diversitat.

La zonificació de l’oficina d’advocats segueix un ordre jeràrquic i estricte, ja que requereix menys interacció i més privacitat, mentre que l’estudi d’arquitectura segueix una organització espacial que indueix més interacció entre els dissenyadors per aspirar a millors idees. L’elecció i el detall dels elements va ser a més un esforç per mantenir l’aspecte general connectat a terra i per reviure l’art local i els materials de construcció. La selecció i la barreja de materials, la forma en què s’han utilitzat, la mesura de les obertures, s’han impulsat recordant el clima humit de Surat, per crear un ambient agradable per a l’usuari i tornar a despertar les pràctiques perdudes. L’aplicació i l’avanç dels materials ecològics i l’optimització de la il·luminació natural i la ventilació juntes estructuren una pràctica sostenible.

Fotografia © The Fishy Project, Ishita Sitwala


Neogènesi + Studio0261

Neogènesi + Studio0261

Neogènesi + Studio0261

Neogènesi + Studio0261

Neogènesi + Studio0261

Neogènesi + Studio0261

Neogènesi + Studio0261

Neogènesi + Studio0261

Neogènesi + Studio0261


VIVALDI GROUP NEW YORK

Vivaldi Group és una empresa de consultoria estratègica global que ajuda a altres empreses a desenvolupar les seves oportunitats de creixement a través de la seva experiència en estratègia, innovació, màrqueting i organització. L’any 2016, el despatx d’arquitectura i interiorisme +ADD, va dissenyar la seu del grup Vivaldi situat a New York. Per a aquest client, la narrativa va ser un element clau del projecte. Sostenint una vasta col·lecció d’estil, la llarga biblioteca lineal va ser un element de disseny natural per a l’espai. Volien mostrar les seves eines principals als seus clients, la investigació que passa per cadascun dels seus projectes a través dels seus llibres. La peça lineal es va convertir en el concepte, però també en el suport a l’esperit de l’empresa i, finalment, en un element físic que va ajudar a organitzar tot l’espai amb elegància.

Fotografia © Imagen Subliminal


Vivaldi Group

Vivaldi Group

Vivaldi Group

Vivaldi Group

Vivaldi Group

Vivaldi Group

Vivaldi Group

Vivaldi Group


Descobreix més oficines que inspiren


Oficines que Inspiren n.8

Masquespacio – València

Optimove – Tel Aviv

The Cube – Madrid

Més informació

 

 

 

 

Oficines que Inspiren n.7

Dynamic Yield – Tel Aviv

ICEX – Madrid

BetVictor – Gibraltar

Més informació

 

 

Oficines que Inspiren n.6

 

UtopicUs – Barcelona

Daruan VC – Madrid

AAA – California

Més informació

 

Oficines que Inspiren n.5

Altafonte – Madrid

Pernod Ricard – Gurgaon

Adobe – California

Més informació

 

Oficines que Inspiren n.4

Comet Meetings – Paris

McCann WorldGroup – Madrid

Paperless Post – New York

Més informació

 

Oficines que Inspiren n.3

Cloud Coworking – Barcelona

La Nube – Madrid

Etsy – Brooklyn

Més informació

 

Oficines que Inspiren n.2

Amazon – Seattle

Airbnb – Dublín

Coca Cola – Madrid

Més informació

 

Oficines que Inspiren n.1

CBRE – Madrid

Facebook – Madrid

Gray Magazine – Seattle

Més informació