PERGO: Terres laminats des de 1977


Pergo neix a Suècia en la dècada dels anys 50 sota el nom de Perstorp AB. S’especialitzaven en fabricar laminat decoratiu d’alta qualitat. El 1974 Perstorp AB adquireix AB Tilafabriken, la companyia competidora més important, aconseguint el control total del mercat del sòl.


Pergo

El 1977, Perstorp AB pateix una important crisi econòmica per la dràstica baixada de les seves vendes i decideixen crear un comitè anomenat IDÉ-77, un grup de reflexió que tenia com a objectiu desenvolupar noves idees que reconduïssin a la companyia. Entre més de 100 noves idees es trobava la nº23: sòl laminat. Després d’anys de proves, el 1979 comencen a fabricar el primer model i un any més tard surt a la venda a Suècia aconseguint una gran acceptació.


Pergo

Gràcies a l’èxit del primer sòl laminat, l’empresa comença a créixer ràpidament i el 1985 inauguren una nova i moderna fàbrica a Trelleborg, Suècia. Quatre anys més tard, s’obre un concurs per buscar un nou nom a l’empresa: Neix PERGO. Una dècada després, la companyia amplia les seves fronteres i s’expandeix fins a Àsia i els Estats Units.

Des del 2013, la marca Pergo és propietat de Mohawk Industries Inc., la major companyia de sòls del món, i la seva fabricació es realitza sota la divisió de sòls UNILIN bvba, amb seu a Bèlgica.


Pergo

Pergo

Pergo

En l’actualitat, PERGO segueix mantenint el seu esperit d’innovació: compta amb gairebé 500 patents i sol·licituds de patent a tot el món. A més, és el primer fabricant de sòls en rebre l’etiqueta ecològica de la UE pels seus sòls laminats de pressió directa (DPL, per les sigles en anglès) confirmant-se així al món que compleix la seva promesa de fabricar sòls respectuosos amb el medi ambient i sostenibles alhora.Fotografies © Pergo