Plantes a l’oficina: més enllà del factor decoratiu


L’estètica de les oficines s’ha convertit en un factor important per a les empreses modernes. En l’actualitat, les companyies es preocupen pel benestar físic dels treballadors (per això busquen mobiliari cada vegada més ergonòmic) però també pel benestar mental. Per això, l’estètica és tan important com la funcionalitat dins de l’oficina.

Quan parlem d’oficines healthy ens referim a la presència de mobiliari ergonòmic, zones d’oci o espais comuns que conviden a la comunicació. Però hi ha un factor molt important del que, encara que ja s’estigui començant a notar en empreses de tot el món, moltes companyies encara desconeixen: la presència de la naturalesa en els espais de treball. Concretament ens referim a les plantes.

El color verd representa la sostenibilitat i, avui dia, la modernitat. Però si a més el color verd representa la naturalesa, els aspectes positius es multipliquen. Les plantes milloren la climatització, humitegen l’aire i són capaços de filtrar els elements nocius de l’aire. A més són aïllants acústics naturals i proporcionen benestar fent que les persones siguin més productives. A nivell estètic és clarament un factor que no pot faltar en les oficines. Elles vesteixen qualsevol espai, sigui el que sigui el seu estil.

 


Diesel

Diesel © Daniele Domenicali


En l’actualitat la naturalesa està cada vegada més present als espais de treball. La podem trobar en grans jardins verticals, en estructures penjants o fins i tot integrades en el mobiliari. Acostar el natural als espais de treball proporcionarà múltiples avantatges tant per a les persones com per a les companyies.

Amb les imatges que veuràs a continuació, estem segurs que necessitaràs incorporar immediatament el verd al teu espai de treball. No hi ha excusa per no integrar la naturalesa a les oficines. Existeixen plantes de totes les mides, formes i colors. Tot i així, s’ha de buscar la vegetació ideal per a cada espai de treball.


Diesel

Diesel © Daniele Domenicali


Prointel

Prointel © Imagen Subliminal


Adobe

Adobe © Emily Hagopian, cortesia de Gensler.


Julià Grup

Kave Home © Tendències Girona


CBRE

CBRE © Dynamobel


Daruan

Daruan © Imagen Subliminal


Amazon

Amazon, The Spheres © Jordan Stead


Yves Rocher

Yves Rocher © Dynamobel