Què és el Certificat LEED?


En anteriors ocasions hem parlat sobre la Certificació WELL, que té com a objectiu principal premiar aquells espais on el benestar físic i mental són la prioritat tenint en compte aspectes bàsics com l’aire, l’aigua, l’alimentació o l’activitat física. Però què és el certificat LEED i quins són els seus objectius?

LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) és el sistema de classificació d’edificis ecològics més popular a nivell mundial, desenvolupat pel Green Building Council dels Estats Units. LEED premia totes aquelles construccions que estalviïn energia, aigua, recursos, generin menys deixalles i donin suport a la salut humana. El certificat funciona per a tots tipus d’edificis, des d’espais de treball fins costruccions històriques.

El territori espanyol compta amb més de 550 edificis certificats. A Barcelona, ​​per exemple, s’han atorgat fins a la data 137 edificis entre els quals trobem els espais de treball de CBRE, la seu de Nestlé o les oficines centrals d’Inditex.


Inditex

Inditex, Tordera © Jordi Surroca


Inditex

CBRE Barcelona


Nestlé

Nestlé Barcelona


Els projectes que busquen la Certificació LEED es puntuen tenint en compte diverses categories (aigua, energia, materials, recursos, disseny…) i es poden aconseguir quatre nivells de certificació LEED: Certificat (40-49 punts), Plata (50-59 punts obtinguts), Or (60- 79 punts) o Platí (més de 80 punts).

L’objectiu del certificat LEED és inspirar als professionals a buscar solucions innovadores pensant en la salut i el medi ambient. Però disposar del certificat no només és pensar en el benestar sinó que també atrau inquilins, reté empleats, augmenta la productivitat dels usuaris i ajuda a estalviar diners als seus propietaris.

La tecnologia fa avançar al món de manera molt ràpida. Per això la Certificació LEED, amb 20 anys de funcionament a les esquenes, ha hagut d’anar adaptant-se a les necessitats de cada temps. En l’actualitat, el certificat LEED llança la versió 4 on ofereix un millor enfocament per al rendiment de l’edifici.

Si vols saber més sobre la nova versió LEED prem aqui.