Què és el Certificat WELL?


La qualitat de l’entorn habitual de les persones té un impacte directe en el seu benestar físic i mental. Gaudir d’una vida saludable ens aporta múltiples beneficis no només en aspectes personals sinó també en els professionals. Per això les empreses tendeixen cada vegada més a preocupar-se per la salut dels seus treballadors millorant els espais de treball. A Espanya hi ha 20 empreses que han obtingut el certificat WELL. A nivell mundial ja ho han aconseguit més de 700 espais, majoritàriament oficines.

L’International WELL Building Institute s’encarrega de mesurar 7 aspectes bàsics que les empreses han de complir si volen aconseguir el certificat WELL. Les empreses que obtenen el certificat demostren al món que es preocupen per les persones i WELL ofereix així al món la possibilitat de millorar la salut i el benestar de tots.


CBRE Madrid

CBRE Madrid


Les 7 àrees d’actuació

Convertir-se en una empresa saludable no només aporta beneficis als seus treballadors sinó també a la pròpia empresa. El certificat WELL ajuda a reduir costos a través de la disminució de baixes per malalties i contribueix a millorar la productivitat i la fidelitat de les persones amb les seves empreses.

A diferència del certificat LEED (que assegura el compliment d’uns estàndards de sostenibilitat i eficiència energètica) WELL supervisa set aspectes bàsics relacionats amb la salut física i mental de les persones:

1. Aire: l’aire contaminat és la principal causa ambiental de mortalitat prematura a tot el món, per això el certificat WELL promou l’aire net i redueix les fonts de contaminació de l’aire interior. D’aquesta manera es reduirien els costos per baixes de malaltia així com la pèrdua de productivitat.

2. Aigua: s’ha demostrat en diferents estudis que la deshidratació afecta en el rendiment de les persones. El certificat WELL promou una aigua neta a través de filtres i tractaments que en garanteixin la seva qualitat.

3. Alimentació: més de la meitat de la població mundial adulta té sobrepès. Una mala nutrició pot provocar malalties cardiovasculars, obesitat o diabetis. Per això el certificat WELL promou la dieta saludable exigint a les empreses la disposició d’aliments sans. Una bona alimentació es tradueix en una major productivitat laboral.

4. Llum: la llum està vinculada directament amb el benestar de les persones. Una bona il·luminació a les zones de treball minimitza la fatiga ocular i augmenta la productivitat. El certificat WELL aposta per la llum natural i per una llum artificial de qualitat.

5. Activitat física: tots sabem que la inactivitat física augmenta el risc de patir malalties, fins i tot la mort. Però hi ha un alt percentatge que indica que les persones encara no tenim hàbits de vida saludables. El certificat WELL promou l’exercici exigint a les empreses que promocionin l’activitat física en els seus espais de treball.

6. Confort: el confort de les persones optimitza els entorns de treball, redueix els costos derivats de possibles malalties i augmenta la productivitat. El certificat WELL aposta per la comoditat tèrmica, acústica, ergonòmica i olfactiva en els espais interiors.

7. Ment: com vam comentar al principi d’aquest article, la qualitat de l’entorn afecta directament a la ment. Optimitzar els espais de treball a través del disseny i la tecnologia aportarà múltiples beneficis a les persones i les empreses. El certificat WELL promou polítiques que contribueixin a una salut mental i emocional de qualitat.


Frasers Property Australia

Frasers Property Australia


Què pot aportar la nostra empresa a la seva empresa?

Ens preocupem per les persones, per això treballem només amb aquelles marques que dissenyen mobiliari per a oficines saludables. Disposem de mobiliari ergonòmic com la cadira SeJoy de Sedus, taules que promouen l’activitat física com la taula MOVE regulable en alçada de Dynamobel, llum artificial de qualitat com les d’ Estiluz o El Torrent, mobiliari de descans com el sofà Puzzle de Delaoliva, cadires que promouen la productivitat i la creativitat com les de Enea i, per descomptat, els nostres serveis d’interiorisme que alegraran a tot el personal.


Arup Irlanda

Arup Irlanda


Si necessita més informació pot posar-se en contacte amb nosaltres; aquestes i moltes altres peces juntament amb l’assessorament dels nostres interioristes aconseguiran que les seves oficines siguin espais de treball saludables.