Com afecta la tecnologia en els espais de treball?


La tecnologia ha revolucionat el concepte clàssic d’oficina. Gràcies a ella avui podem treballar a casa, en un bar o en un avió. La referència estàtica desapareix i apareix la de mobilitat, parlem per tant d’espais de treball. Tot i que ja portem uns quants anys vivint en el món digital, algunes corporacions encara no han introduït en el seu ADN els avantatges de treballar envoltats de tecnologia. El que està clar és que la tecnologia ajuda a les persones a millorar el seu benestar… Llavors, per què no oferir als treballadors totes les eines necessàries perquè puguin treballar millor?

Viva Multimedia — Dynamobel

Viva Multimedia — Dynamobel


Amb la tecnologia integrada en l’arquitectura de les oficines, les persones tenen la possibilitat de centrar-se realment en l’important que és desenvolupar de la manera més productiva possible la seva feina. Quan parlem de tecnologia integrada en l’arquitectura no és una exageració, és una realitat. Existeixen dispositius que regulen la llum i la temperatura per exemple durant una reunió, o aplicacions que avisen als treballadors que dins de 5 minuts comença la reunió a l’Ala B de l’edifici. Sens dubte, els espais intel·ligents i connectats milloren l’experiència laboral de les persones.

Els dispositius mòbils com telèfons, tablets o ordinadors han aconseguit desenganxar els empleats dels seus escriptoris. Tot i que per a les empreses sigui una mica més difícil trobar persones amb el talent adequat, quan les troben poden estar segures que estan formant a un gran equip de treball. Les persones amb llibertat d’elecció sobre on volen desenvolupar la seva jornada laboral són més productives i tendeixen a crear llaços forts amb l’empresa. Involucrar-se de ple en els projectes i treballar de manera col·laborativa fan que les empreses millor preparades tecnològicament es converteixin en un atractiu per als treballadors.

Per a una transformació digital efectiva i d’èxit és essencial que els líders de les empreses fomentin entre els seus equips la cultura tecnològica oferint als seus empleats accés a les eines que fan possible el treball col·laboratiu. La iniciativa pròpia dels treballadors i la confiança de les empreses faran conjuntament que el sistema de treball remot funcioni correctament.


Sostre amb audi — Kreon

Sostre amb audi — Kreon


Se:Connects — SedusDisseny, esperit i tecnologia

És un fet que el disseny i les característiques de l’espai de treball estimulen directament els cinc sentits de les persones. La tecnologia ajuda a transformar aquests espais en ambients que conviden a la creativitat i la inspiració. Com hem comentat en més d’una ocasió, la decoració de les oficines és fonamental perquè el fet d’anar a treballar no es converteixi en una activitat monòtona i avorrida sinó més aviat tot el contrari. Si el treball ha envaït el nostre espai personal a través de la tecnologia per què no fer que la vida personal s’introdueixi en els espais de treball? Amb gestos de complicitat en la decoració que evoquen la natura, zones de descans, horaris flexibles i espais nòmades per treballar, segur ens sentirem més còmodes i feliços a l’hora de treballar.


Col·lecció Punto — Enea

Col·lecció Punto — Enea


Algunes empreses ja han començat a crear espais de treball que milloren el benestar de les persones. Aquests ambients tendeixen a fomentar la interacció entre les persones i la tecnologia està present en cada racó per ajudar a aconseguir-ho.