La tecnologia més avançada arriba a l’oficina


La tecnologia juga un paper fonamental en les nostres vides. Les 24 hores del dia giren al voltant de tot tipus d’aparells intel·ligents. En els últims anys, els espais de treball han donat un gir de 360 graus pel que fa a les noves metodologies de treball. Apareixen els coworkings, els open spaces i les empreses comencen a preocupar-se pel grau de benestar dels seus treballadors. Com més còmode se senti un empleat, millors resultats obtindrà.

La tecnologia avança a pas de gegant i les empreses busquen amb ella perfeccionar les seves metodologies de treball per aconseguir que els seus espais siguin cada vegada més confortables i àgils per als seus empleats.


Interface

SE:CONNECTS DE SEDUS

Un exemple d’aquest avanç és la tecnologia que ha dissenyat Sedus destinat a aquelles empreses amb una filosofia Smart Working. Se:Connects ofereix la possibilitat de trobar un lloc de treball lliure o fins i tot a companys dins de l’oficina a través d’una superfície docking (una base rodona sobre la taula o integrada en ella). Quan l’empleat col·loca el seu telèfon sobre la base i es connecta a l’app Se:Connects, automàticament la tecnologia detecta que aquell lloc ha passat de “lliure” a “ocupat”. La base docking serveix també per carregar el mòbil mentre tots dos estiguin en contacte.

L’app també té altres característiques interessants, com consultar un mapa complet de tot l’espai de treball i veure en temps real quins llocs estan ocupats i quins estan lliures, una funcionalitat molt valuosa si l’empleat necessita treballar amb altres companys i vol aconseguir un lloc prop de l’equip de treball.


Interface

ACTIU NEXT

Actiu ha decidit implantar la tecnologia en el mobiliari que dissenya, a través de sensors intel·ligents IoT. L’objectiu és aportar informació a l’usuari sobre factors que podrien afectar-li, com dades sobre la seva postura, la qualitat de l’aire, la temperatura, la humitat, la il·luminació i el soroll. Actiu Next permet monitoritzar i recollir informació sobre l’estat i l’ús de l’espai de treball, fomentant l’adopció d’hàbits saludables.

La nova tecnologia integrada d’ Actiu ha estat presentada en la passada edició de la fira internacional Orgatec 2018.En resum, estem anant per un camí que avança ràpidament i que no sabem amb exactitud fins on l’ésser humà és capaç d’arribar. Potser d’aquí a 15 o 20 anys, les generacions futures mai coneguin les oficines tal i com la coneixem avui dia.